ZSÚRJÁTÉKOK.hu

Tetős

Szülinapi zsúrjáték Óvodásoknak, Nagycsoportos óvodásoknak, Kisiskolásoknak

Tetős

Kellékek: kosarak, zacskók vagy dobozok, különböző méretű, üres, csavaros tetejű üvegek. (befőttesüvegek, lekváros üvegek, szörpös üvegek, kozmetikai tégelyek és a tetejük)

Előkészület: Osszuk a gyerekeket két csapatba! Mindkét csapat kapjon két-két kosarat. Az egyikben tíz különböző csavaros tetejű üveg legyen, a másikban a hozzávaló tetők legyenek. 

Feladat: a rajtjelzés után mindkét csapat elkezdi a munkát, vagyis az üvegekre rácsavarja a megfelelő tetőket. Az a csapat győz, amelyik először találja meg az összes üveg tetejét.

A győztes csapatot megtapsoljuk, majd lecsavarjuk a tetőket, visszarakjuk a kosarukba, s helyet cserélhet a két csapat. Indulhat újra a verseny!

Nehezítés: kertben, vagy nagy helyiségben játszva, rakhatjuk pár méterrel arrébb a kupakos kosarat. Ha így játsszuk, akkor egy játékos a tetőkkel teli kosárhoz szalad, kiválaszt egyet, visszaszalad, és megpróbálja rácsavarni az egyik üvegre. Utána következik a következő játékos. Az a csapat győz, amelyik először találja meg az összes üveg tetejét.

Óvodásoknak, Nagycsoportos óvodásoknak, Kisiskolásoknak
Szobai játék, Kerti játék
Csapatjáték, Ügyességi játék, Ügyességi csapatjáték, Nagymozgásos játék, Kismozgásos játék

 

Facebook

Pin It
email