ZSÚRJÁTÉKOK.hu

Otthoni születésnapi zsúr előkészületek - jutalmazás

szülinapi zsúr jutalom

Jutalmazás

Adhatsz a gyerekeknek egy-egy közös játék után, valami kis apró díjat vagy ajándékot. De a legjobb lenne, ha nem az ajándékért játszanának, hanem magáért a játék öröméért!

Ha a kis ajándékok (matrica, nyalóka, üveggolyó, radír,..) mellett döntesz, ne felejts el a gyerekeknek egy-egy jellel vagy névvel ellátott borítékot vagy dobozkát adni, amibe gyűjthetik a „kincseiket”.Ezeket a tasakokat, vagy dobozokat esetleg ki is díszíthetik a meghívottak a zsúr elején, amíg az összes vendég össze nem gyűlik.

Ha a játékok között versenyszerű feladatok is vannak, akkor a buli vége felé hirdess eredményt.

Helyezetteket csak iskolás kortól hirdess! A gyerekek a helyezések sorrendjében válasszanak ajándékot! Utolsók is kapjanak vigaszdíjat!

Jutalom lehet pl.:

  • a buli legügyesebbje vághatja fel a szülinapi tortát. J
  • az ünnepelt által készített arany- ezüst-, és bronzérem kiosztása.
  • a győztes választhat először a kirakott ajándékok közül.(ceruzakészlet, vízipisztoly, könyv, kisautó, luficsomag, csoki, színező, hajcsat, egy ív matrica, meglepetéstojás, plüssállat…)
  • a győztes választhat először a tombolacsomagok közül.

Egy-egy játék győztesét úgy is jutalmazhatod, hogy ő választhatja, vagy húzhatja ki a következő játékot.

Lehet a játékosoknak a zsúr folyamán egy „menetlevele”, amibe pecséteket gyűjtenek.

Amennyiben a buli közben nem jutalmazol, a zsúr vége felé oszthatsz kisebb ajándékot, emléket, tombolát. Beszéljétek meg, hogy kinek mi tetszett a legjobban, ki melyik játékban volt ügyes, melyik játékot játsszátok máskor is.

A jutalom- vagy ajándékosztásnál minden gyermeket ill. csapatot külön tapsoljatok meg, s dicsérjétek meg! J (türelméért, jószívűségéért, figyelmességéért…)

Nem a versengés a fontos, hanem hogy jól érezzék magukat a gyerekek!

 

Facebook

Pin It
email