Tortareceptek Mivel a világhálón rengeteg receptet találsz, ide csak néhány nagyon egyszerű és csodafinom recept kerül.
Krém nélküli torták, melyekből szinte bármilyen formát kivághatsz, amilyet csak az ünnepelt kíván.
Ezen tortákat már megsütheted a buli előtti napon is, vagy akár két nappal előbb is. Hűtőben, lefedve, tökéletesek maradnak. A zsúr napján díszítsd!
Ha tortaformában sütöd, akkor egy tortának elég egy adag, de ha gáztepsi mennyiségűt szeretnél, mert alkotnál egy formatortát, akkor dupla adag tésztát süss!
Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 15 dkg vaj vagy esetleg Margarin, 4 db tojás, 15 dkg cukor, 50 g darált dió, 50 g liszt, csipet só. A piskótát érdemes előző nap megsütni, az ünnepnapon krémezni, s a tálalás előtt legfeljebb 1-2 órával díszíteni. (A nápolyis csoki kicsit megszívja magát, ha sokáig áll a krémben.) Hozzávalók a tésztához: 350g finomliszt, 190g margarin, csipet só, 45g cukor, 10g élesztő, 1 dl hideg víz. Hozzávalók: fél kg gesztenyepüré, 6 db tojás, 6 evőkanál porcukor, 5 dkg reszelt étcsokoládé vagy egy kis kakópor, pici rumaroma (elhagyható) Hozzávalók: 4 evőkanál finomliszt, fél teáskanál sütőpor, 3 evőkanál cukor, 3 evőkanál tej, 1 evőkanál étolaj, 1 teáskanál vaníliaaroma, 2 evőkanál apróra darabolt csokoládé, 1 evőkanál színes vagy kakaós tortadara a sütibe, + 1 evőkanál a tetejére, ha elkészült. Hozzávalók: 15 dkg liszt, 15 dkg cukor, 2 db tojás, 1 dl melegvíz, 1 kiskanál sütőpor, 1 zacskó vanillincukor. Hozzávalók: 50 dkg darált háztartási keksz, 4 evőkanál kakaópor, 25 dkg Margarin, 20 dkg cukor, 2 dl tej, 1 zacskó vanillincukor, 3 teáskanál málna gyümölcsszörp. 100 g étcsokoládé, 1 evőkanál olaj, díszítőcukorkák. Hozzávalók: Tészta: 1 bögre liszt, fél csomag sütőpor, ízlés szerint cukor vagy édesítő, fél bögre mák (egész vagy darált, mindkettővel jó), 1,5 dl olaj, 1,5 dl tej, 1 db tojás, 1 csipet só Krém: 1 csomag vaníliás pudingpor, 3dl tej, cukor ízlés szerint, 1 tojás sárgája, 1ek teavaj Hab: 1 kis doboz hulala tejszín, ízlés szerint cukor vagy édesítő Hozzávalók: 1 bögre mák, 1 bögre cukor, 1 bögre liszt, 1 bögre tej, 2 db tojás, 10 dkg Margarin, 1 zacskó sütőpor, pici fahéj. Hozzávalók: 25 dkg cukor, 7 db tojás, 30 dkg héjában főtt, krumplinyomón áttört burgonya, 1 citrom héja és leve, 14 dkg darált dió, kis sütőpor, 3 evőkanál liszt. Hozzávalók: egy előre megsütött-, vagy vásárolt piskóta, és a krém.
Hozzávalók: 500 ml cukrászhab, 10 dkg étcsokoládé, 2 dkg kakaópor, 20 dkg Nutella /mogyorókrém. Hozzávalók: min. 24 darab palacsinta, a receptben leírt tej mennyiségénél 1 deciliterrel több tejjel főzött puding. (Azért kell több tejjel főzni, hogy kenhetőbb legyen az állaga.) Hozzávalók: 6 dkg liszt, 4 db tojás, 20 dkg porcukor, 30 dkg darált dió, 30 dkg reszelt sárgarépa, 1 narancs lereszelt héja, fél zacskó sütőpor, 1 lapos teáskanál fahéj, 1 csipet só. Hozzávalók: 9 db tojásfehérje (360 g), 240 g porcukor, 120 g puha Rama, 120 g finomliszt, 120 g törökmogyoró liszt vagy darált törökmogyoró. Hozzávalók: 7 db kisebb, vagy 6 db nagyobb tojás, 6 dkg vaníliás pudingpor, 50 dkg tehéntúró, 28 dkg cukor.
|
|
|
|