ZSÚRJÁTÉKOK.hu

Tetős

Szülinapi zsúrjáték Óvodásoknak, Nagycsoportos óvodásoknak, Kisiskolásoknak

Tetős

Kellékek: kosarak, zacskók vagy dobozok, különböző méretű, üres, csavaros tetejű üvegek. (befőttesüvegek, lekváros üvegek, szörpös üvegek, kozmetikai tégelyek és a tetejük)

Előkészület: Osszuk a gyerekeket két csapatba! Mindkét csapat kapjon két-két kosarat. Az egyikben tíz különböző csavaros tetejű üveg legyen, a másikban a hozzávaló tetők legyenek. 

Feladat: a rajtjelzés után mindkét csapat elkezdi a munkát, vagyis az üvegekre rácsavarja a megfelelő tetőket. Az a csapat győz, amelyik először találja meg az összes üveg tetejét.

A győztes csapatot megtapsoljuk, majd lecsavarjuk a tetőket, visszarakjuk a kosarukba, s helyet cserélhet a két csapat. Indulhat újra a verseny!

Nehezítés: kertben, vagy nagy helyiségben játszva, rakhatjuk pár méterrel arrébb a kupakos kosarat. Ha így játsszuk, akkor egy játékos a tetőkkel teli kosárhoz szalad, kiválaszt egyet, visszaszalad, és megpróbálja rácsavarni az egyik üvegre. Utána következik a következő játékos. Az a csapat győz, amelyik először találja meg az összes üveg tetejét.

Óvodásoknak, Nagycsoportos óvodásoknak, Kisiskolásoknak
Szobai játék, Kerti játék
Csapatjáték, Ügyességi játék, Ügyességi csapatjáték, Nagymozgásos játék, Kismozgásos játék

 
Pin It
email