ZSÚRJÁTÉKOK.hu

Halló! Ételt szeretnék rendelni!

Szülinapi zsúrjáték Kisiskolásoknak, Iskolásoknak

Halló! Ételt szeretnék rendelni!

Kellékek: egy játéktelefon (papírból is lehet), ételt ábrázoló rajzok vagy képek.
Előkészület: rajzoljunk, nyomtassunk, vagy vágjunk ki újságból képeket, amin ebédek vagy vacsorák szerepelnek. Osszuk a gyerekeket két csapatra. A játékszabály ismertetése után, a csapatok beszéljék meg, hogy ki szeretne éhes megrendelő lenni. A többiek a szakácsok.
Feladat: a telefonáló az éhes megrendelő, aki szeretne gyorsan finom falatokhoz jutni. Ehhez ki kell húznia a képekből egyet, és felhívni a szakácsokat. A játék lényege, hogy az éhes játékosnak úgy kell megrendelni az ételt a kép alapján, hogy az étel nevét nem szabad kimondania, csak körülírni. Akkor kapja meg a csapat a pontot, ha az egyik saját csapatbeli szakács kimondta az étel nevét.
Mindkét csapat kap 5-5 percet. A csapatok egymás után játszanak. Melyik csapat tud 5 percen belül több ételt rendelni, ill. több pontot gyűjteni?
Ételek pl.: Rántott hús sült krumplival. Tükörtojás kiflivel. Virsli mustárral és egy kenyérszelettel. Három palacsinta. Tökfőzelék fasírttal…
Természetesen nem kötelező a megrendelőnek képeket adni, hanem kép helyett a kártyákon az étel leírt neve is szerepelhet.
Variáljuk a játékot kedvünkre!

Kisiskolásoknak, Iskolásoknak
Szobai játék
Csapatjáték, Csoportos szellemi vetélkedő feladat, Vicces játék

 

Facebook

Pin It
email