ZSÚRJÁTÉKOK.hu

Repülőcsapat

Szülinapi zsúrjáték Nagycsoportos óvodásoknak, Kisiskolásoknak

Repülőcsapat

Kellékek: papírlapok, színes ceruzák.

Előkészület: minden gyermek kapjon egy darab papírt, amiből repülőt kell hajtogatnia. Aki nem tudja, hogy hogyan kell, annak segítsünk! Aki kész a hajtogatással, díszítheti is a repcsijét. Jelöljük ki a startvonalat egy nagyobb területen, s a célvonalat is! A leszállási terület, legyen jó széles!

Feladat: válasszunk két csapatot, s csapatneveket! A két csapat repülői fognak egymással versenyezni. A két csapat játékosai álljanak sorba egymás mögé! Indulhat is a két első repülő a startvonalról, a két csapat első pilótájától. Amikor leszállt a két repülő, a két csapat második pilótája odaszalad a landolási helyhez, s onnan, a játékvezető taps jelére reptetik a saját repülőiket a leszállási terület felé. S így tovább. A játékban minden repülő csak egyszer vehet részt! Vajon sikerül elérni a célt a rendelkezésre álló repülőkkel?

A játékot számos variációban játszhatjuk, a lényeg, hogy a repülők jussanak el a startvonaltól a célig. Hívjuk fel a gyerekek figyelmét arra, hogy mindenki vigyázzon a társai testi épségére, s hogy senki ne lépjen rá más repülőjére!

Nagycsoportos óvodásoknak, Kisiskolásoknak
Kerti játék
Csapatjáték, Ügyességi játék, Ügyességi csapatjáték, Nagymozgásos játék

 

Facebook

Pin It
email