ZSÚRJÁTÉKOK.hu

Jackpot-charlie

Szülinapi zsúrjáték Nagycsoportos óvodásoknak, Kisiskolásoknak

Jackpot-charlie

Kellékek: három darab magas műanyag- vagy kartondoboz. Ötféle tárgy vagy gyümölcs, mindegyikből 3 darab. Pl. 3 db. alma, 3 db. banán, 3 db. narancs, 3 db. dió, 3 db répa. Kisebb ajándékok. (gyümölcs, radír, matrica…)

Előkészület: tegyünk mindegyik tartóba öt különböző dolgot. A dobozokat feltehetjük egy-egy székre. A dobozok mögé álljon egy-egy gyerek!

Feladat: A tárgyakat rejtő dobozok mögött álló gyerekek tegyék bele a kezüket a dobozba, majd fogjanak meg egy dolgot. A többiek persze nem látják, hogy melyiket. Mellettük álljon egy másik gyerek, akinek a karját a játékosok fogantyúnak használják. A sorban álló játékosok közül az első gyermek lenyomja a fogantyút, akkor ő felkiált, hogy csingcsing.
A három „gyerekmasinának” akkor azonnal fel kell emelnie a kezében lévő dolgot. Ha mindenki ugyanazt a fajta pl. gyümölcsöt tartja a kezében, akkor a játékos nyert, ha csak két gyümölcs egyezik, akkor vigaszdíjat kap.
Ez a játék nagyon hasonlít a félkarú rablóra.
A masina, a fogantyú és a játékos szerepeket természetesen cserélgetni kell, mert mindenki szeretne játszani és nyerni is.

Nagycsoportos óvodásoknak, Kisiskolásoknak
Szobai játék, Kerti játék
Vicces játék

 

Facebook

Pin It
email