ZSÚRJÁTÉKOK.hu

Édes süti receptek - Raffaello golyók

raffaello golyók

Raffaelló golyók

Hozzávalók: 12 dkg cukor, 0,75 dl víz, 12 dkg Margarin, 18 dkg tejpor, 5 dkg kókuszreszelék + hántolt mandula a golyók közepébe (kb. 45 db.), és kókuszreszelék a hempergetéshez.

Főzzünk szirupot a cukorból és a vízből. Ezután keverjük habosra a Margarint, majd keverjük bele a tejport és a kókuszreszeléket. Majd keverjük hozzá a masszához a kihűlt cukorszirupot.

A mandulákat egy percre forrásban lévő vízbe rakjuk, ezután könnyen ki tudjuk nyomkodni a barna héjából a szemeket. Amíg ezzel foglalatoskodunk, addig a kókuszos masszát hűtőszekrénybe tesszük, hogy formázható állagot kapjon.

Amint kellemes anyagú a krémünk, gyárthatjuk is a golyókat. Mindegyik golyó közepébe egy szem mandulát nyomunk, s kókuszreszelékbe hempergetjük. Bonbonos kapszlikban tálalhatjuk.


 
Pin It
email