ZSÚRJÁTÉKOK.hu

Otthoni születésnapi zsúr előkészületek - meghívott létszám

szülinapi zsúr létszáma

Létszám

„Ahány éves az ünnepelt, annyi barátot hívjon meg!”- tanácsolják a nagyszülők.

Ezt sok szülő meg tudja beszélni a gyermekével, s ezek tényleg ideális létszámok szoktak lenni. De, van, akinek a fia, lánya felkiált: „Nekem sokkal több barátom van!” Ilyenkor ülj le a gyermekeddel, írjátok össze a neveket, s beszélgess el vele, hogy kit miért szeretne meghívni, s biztosan szeretné-e, hogy eljöjjön a zsúrba. Beszéljétek meg, hogy hányan tudtok kényelmesen leülni, és biztonságban, békességben, vidáman együtt játszani.

Csak azért ne hívjatok el valakit, mert meghívta a gyermeked!

Kicsiknél anyukával együtt hívd meg a gyerekeket!

Óvodásoknál mindenképpen legyen két felnőtt a buliban, de ha tíznél többen játszanak együtt, akkor három felnőtt jelenléte az ideális.

A segítő, persze lehet egy nagyobb gyermek is, vagy egy kedves anyuka. Természetesen a segítők száma attól is függ, hogy milyen és mekkora a hely, ahol a bulit tartod, s hogy milyen a gyerekanyag, ill. hogy fiúk vagy lányok zsúroznak-e.

Figyelj arra, hogy kb. azonos korosztályú gyereket hívjatok meg a zsúrba!

A meghívottak szüleit ne bátorítsd, hogy nyugodtan hagyja ott a kistestvért is, mert saját munkádat nehezíted meg! Ha azt látod, hogy nagyon szeretne maradni a testvérke, inkább tanácsold azt a kedves szülőnek, hogy a buli vége előtt 20-30 perccel érkezzenek, s akkor ő is játszhat az ünnepelttel egy kicsit.

Az egész osztályt vagy ovis csoportot csak akkor hívd meg, ha ki szeretnéd próbálni, hogy milyen a tanító nénik vagy az óvónők munkája. :)

 

Facebook

Pin It
email