ZSÚRJÁTÉKOK.hu

Otthoni születésnapi zsúr előkészületek - jótanácsok

szülinapi zsúr jótanács

Jótanácsok

Ne osszad be a zsúr egész időtartamát megtervezett játékokkal, vetélkedőkkel! A kis barátok szeretik megnézni, felfedezni, kipróbálni, a szülinapos szobáját, játékait. Erre mindig hagyjál időt! Ha ez megtörtént, jöhet a buli.

A játékokat úgy válogasd össze, hogy legyen köztük ügyességi játék, kismozgásos játék, és szellemi vetélkedő feladat is. Ha lehet, váltogassák egymást a hangos és halk játékok. Fontos, hogy ne tervezz egymás után több hangos, vagy nagymozgásos játékot, mert a gyerekek hajlamosak túlpörögni.

Amennyiben nem szeretnéd, hogy a meghívott kis barátok szülei ott maradjanak a buliban, kedvesen közöld az anyukákkal, apukákkal, amint a gyermeket „leadták”, hogy hány órára jöjjenek vissza érte.

Ha szívesen látod a szülőket a zsúr folyamán, ne felejts el róluk is gondoskodni, vagyis enni- és innivalót kikészíteni a számukra.

 Nem kell előre megterítened az asztalt, főleg, ha asztali játékokat is játszotok. Nyugodtan vond be a gyerekeket is a terítésbe, s a lomok eltakarításába! Persze kedvesen és játékosan.

 Ha a zsúrt a lakásba szervezed, de van egy kis kertje vagy udvara a háznak, s az időjárás és a gyerekek öltözéke engedi, egy-két nagymozgásos játékra menjetek ki a szabadba!

Ha nincsen sok időd a zsúr előkészületeire, olyan játékokat válassz, melyekhez nem kell sok kellék, ill. előkészület.

Ne ragaszkodjál az általad kiválasztott, vagy kitalált játékokhoz, ha a gyerekeknek is vannak ötleteik, vagy kedvenc játékaik, amiket játszani szeretnének!

Soha ne erőltesd, a kiválasztott és elindított játékot, ha látod, hogy a gyerekek nagy részének nem nyerte el a tetszését!

Sok játékkal készülj, s ne szomorkodj, ha nem jut idő mindegyikre!

Ne lepődj meg, hanem készülj fel rá, hogy mindig van 1-2 gyerek, aki kicsit visszahúzódóbb, s nehezen „melegszik” bele a közös játékba. Nekik készíts ki színezőt, vagy gyöngyfűzőt, egy erre alkalmas helyre, ill. asztalra.

Azt vedd figyelembe a játékok tervezésénél, hogy a gyerekek inkább csak 3 éves kor után játszanak szívesebben egymással, ill. csoportban. A kisebbek, csak egymás mellet játszanak többnyire.

Ha szabadban rendezed a zsúrt, ne felejtsd el az udvart, a kertet kitakarítani, átvizsgálni, nehogy játék közben  olyasmire bukkanjanak a gyerekek, ami nem a kezükbe való.

 

Facebook

Pin It
email