ZSÚRJÁTÉKOK.hu

Szinkronizálás

Szülinapi zsúrjáték Iskolásoknak, Felnőtteknek

Szinkronizálás

Kellékek: eljátszható szituációk összegyűjtve, kitalálva. Pl.: 1. szereplőnek fáj a foga, a 2. szereplőnek gyorsan fogorvoshoz kellene vinni, de nem találja az autókulcsot. Pl.: két barát kutyát sétáltat, aki egyszer csak kakil, amit ugyebár fel kéne szedni, de nincsen zacskó hozzá. Az 1. szereplő ott akarja hagyni, a 2. szereplő valahogy mindenképpen össze szeretné szedni a kutyaürüléket. Pl.: az üzletben az 1. szereplő az eladó, a 2. szereplő a vásárló, aki a kasszánál jön rá, hogy nincs nála pénz, de az árut mindenképpen el szeretné vinni.
Előkészület: kettő vagy négy fős csoportokra osztjuk a társaságot.
Feladat: egy csoport némajátékot játszik, egy másik csoport „szinkronizál”. (minden pantomimszerű játékot bemutató szereplőnek van „hangja”, vagyis egy játékos, aki a némajátékához a szöveget, hangot szolgáltatja.) A csoportoknak a játékvezető által megadott szituációkat kell feldolgozniuk, rögtönzéssel.
Azt előre beszéljük meg, döntsük el, hogy mindkét szereplő csapat ismerje-e az előadandó szituációt, vagy csak a némajátékot játszók.
Az éppen nem szereplő csapatok hallgatják, figyelik a „színészeket” és a szinkronizálókat.
Annál könnyebb a játék, minél lassabban játszunk.
Ne felejtsünk el videót készíteni!

Iskolásoknak, Felnőtteknek
Szobai játék
Csapatjáték, Csoportos szellemi vetélkedő feladat, Ügyességi játék, Ügyességi csapatjáték, Kismozgásos játék, Szellemi vetélkedő feladat

 

Facebook

Pin It
email