ZSÚRJÁTÉKOK.hu

Számháború

Szülinapi zsúrjáték Kisiskolásoknak, Iskolásoknak

Számháború

Kellékek: számos kartonlapok.

Előkészület: a gumiszalaggal ellátott kartonlapokra két eltérő színnel írjunk fel azonos hosszúságú számokat. A lapok mérete kb. egy A/4-es lap harmada legyen.
Osszuk el a játékosokat két csapatra. A játékvezető mutassa meg a gyerekeknek a játékteret, majd ossza ki a számokat. Az egyik csapat tagjainak az egyik színt, a másiknak a másikat.

Feladat: a játékosok elszaladnak egy búvóhelyre a játéktéren, megjegyzik a számukat, majd a fejükre teszik a papírt, a gumi segítségével. A játék egy előre megbeszélt jelre indul. A játékosoknak le kell olvasniuk hangosan, a másik csapat játékosainak számát úgy, hogy közben a saját számukat ne lássa az ellenfél. Aki hallja a számát, vagyis a leolvasott játékos, egy előre megbeszélt helyre megy, ahol leteszi a számát, s ülve nézi a további játékot, ill. csöndben drukkol a csapattársainak. A játék addig tart, amíg valamelyik csapat el nem fogy.
A játék kezdete előtt a szabályokat mindig tisztázzuk!
Úgy is játszhatjuk a játékot, hogy az egyik csapat eldug egy zászlót, vagy pulóvert… a játéktéren, s a másik csapat próbálja ezt megtalálni. Közben persze mindkét csapat igyekszik az ellenfél számát leolvasni, s így kiejteni a játékosokat a játékból.
A „kincset” elrejtő csapat akkor nyer, ha az ellenfél csapata elfogy. A kereső csapat pedig akkor, ha megtalálja a zászlót, vagy az ellenfél csapatából mindenkit leolvas.
Mindenképpen fás, bokros területet jelöljünk ki játéktérnek!

Kisiskolásoknak, Iskolásoknak
Kerti játék
Csapatjáték, Ügyességi csapatjáték, Nagymozgásos játék

 

Facebook

Pin It
email