ZSÚRJÁTÉKOK.hu

QR kódos kincskereső

Szülinapi zsúrjáték Iskolásoknak

QR kódos kincskereső

Kellékek: okostelefon QR kód olvasóval, nyomtatott QR kódok

Előkészület: A kincskereső játék előkészületeként QR kódokat generálunk, majd azokat több helyen elrejtjük a szobában, vagy a kertben.

Feladat: A QR kódokban rejlő információk alapján megtalálni a következő QR kódot, illetve így eljutni a Kincsesdobozig

A kezdéskor a gyerekeknek átadjuk az első QR kódot, és ekkor érdemes megmutatni nekik egyszer, hogy hogyan kell a QR kód olvasót használni.

Mivel a nagyobb gyerekek körében eléggé elterjedt az okostelefon, ez a feladat nem okoz nekik gondot. Egy-egy QR kód egy információt tartalmaz a következő QR kód megtalálásához. Leolvasás után megjelenik nekik a következő QR kód  helyére utaló információ.

QR kódot itt lehet generálni: http://qr-kod.hu/. Lehetőség van arra, hogy a QR kódba többféle információt rejtsünk el: linket egy weboldalra, rövid szöveges információt vagy egy konkrét címet. A QR kód képeket le tudjuk menteni a számítógépünkre, azokat ki is lehet nyomtatni.

Példák: Beletehetünk egy youtube videó linket információként a QR kódba. A gyerekek leolvassák a kódot, majd megnyitják a youtube videót. Az alapján kitalálják, hogy hol lehet a következő kód. Pl. Virágzik a cseresznyefa nótából kitalálják, hogy a cseresznyefánál kell keresni. De link helyett akár egy kis találós kérdés, vagy versike is írható.
Természetesen az utolsó helyen kis meglepetést (kincses dobozt) találnak a gyerekek.
Kinek szól a játék: Iskolásoknak
Játék helyszíne: Szobai játék, Kerti játék
Játék típusa: Csapatjáték, Csoportos szellemi vetélkedő feladat, Szellemi vetélkedő feladat

Iskolásoknak
Szobai játék, Kerti játék
Csapatjáték, Csoportos szellemi vetélkedő feladat, Szellemi vetélkedő feladat

 

Facebook

Pin It
email