ZSÚRJÁTÉKOK.hu

Mentsd meg a szellemedet!

Szülinapi zsúrjáték Nagycsoportos óvodásoknak, Kisiskolásoknak, Iskolásoknak

Mentsd meg a szellemedet!

Kellékek: egy szellemevő papírpohár nagy szemekkel és nagy szájjal, fehér papírzsebkendők, befőttesgumik, cérna, filctollak, asztal.

Előkészület: készítsünk elő minden játékosnak egy papírzsebkendő és egy befőttesgumi segítségével egy kis szellemet, amiknek majd a gyerekek rajzolhatnak arcot. Minden befőttesgumira, - ami a szellem nyaka -, kössünk egy méter cérnaszálat.
Nagyobb gyermekeknek nem kell előkészíteni a szellemet, csak a kellékeket kirakni.
Miután minden gyermeknek megvan a maga kész kis szelleme, s nevet is adott neki, fektesse az asztal közepére úgy, hogy a szellemek kört alkossanak. A szellemek szellemgyűlést tartanak. A játékosok a saját szellemük cérnáját foghatják csak a kezükben!

Feladat: az éhes szellemevő papírpoharat a játékvezető körbetáncoltatja a bandázó szellemek fölött, s egyszer csak hirtelen lecsap az egyikre. Mikor indul a támadás, a szellemeket tartó gyerekek a cérnák segítségével mentik a saját szellemüket, vagyis elhúzzák gyorsan, mielőtt a pohár rájuk csap. Persze a szellemmentés közben lehet huhogni, ijesztő, ill. ijedt hangokat hallatni. Reméljük, hogy egy szellemet sem eszik meg a szellemevő papírpohár. Ha mégis sikerül neki, akkor az eltépődött szellem gazdája új szellemet kaphat. Indulhat az új kör.
Addig játsszuk a játékot, amíg a gyerekek élvezik.

Nagycsoportos óvodásoknak, Kisiskolásoknak, Iskolásoknak
Szobai játék
Ügyességi játék, Vicces játék, Asztali játék

 

Facebook

Pin It
email