ZSÚRJÁTÉKOK.hu

Akadálytréfa

Szülinapi zsúrjáték Iskolásoknak, Felnőtteknek

Akadálytréfa

Kellékek: kendő vagy sál, a szemek bekötéséhez; néhány akadálytárgy, amelyek könnyen és zajtalanul elmozdíthatók. Pl.: szék, flakon, doboz…

Előkészületek: a játékvezető felállít egy akadálypályát, majd az ünnepeltet kiválasztja, vagy egy másik bátor jelentkezőt, aki szívesen végig menne az akadálypályán.

Feladat: a versenyzőnek alaposan szemügyre kell vennie, meg kell figyelnie a pályát, mert utána bekötött szemmel kell teljesítenie úgy, hogy a felállított tárgyakhoz nem érhet hozzá. Miután vagy miközben a játékos szemét jól bekötik, hogy ne lásson, a játékvezető és néhány segítője zajtalanul eltávolítják az össze akadályt a pályáról. Ezután a versenyző elindulhat, s persze úgy próbál mozogni, mintha az akadályok ott lennének, s kerülgetnie kéne. A versenyző választhat magának egy társat, aki segít neki irányító vezényszavakkal, hogy jobbra vagy balra lépkedjen.
Az ünnepelt barátai vidám hangulatban figyelik, hogy hogyan próbálja kikerülni a versenyző a nem létező tárgyakat. Persze a pálya teljesítése során, amikor lekerül a kendő a „főszereplő”szeméről, ő is nagyot fog kacagni.

Iskolásoknak, Felnőtteknek
Szobai játék, Kerti játék
Vicces játék, Kismozgásos játék

 

Facebook

Pin It
email