Törökmogyorós fehérpiskóta torta Hozzávalók: 9 db tojásfehérje (360 g), 240 g porcukor, 120 g puha Rama, 120 g finomliszt, 120 g törökmogyoró liszt vagy darált törökmogyoró.
1. Mérd ki a hozzávalókat. 2. Verd fel habverővel keményre a tojásfehérjéket. 3. Kapcsold be a sütőt 180 fokra. 4. Kanalanként adagold a porcukrot, s keverd habverővel a kemény fehérjéhez. 5. Habverővel keverd bele a puha Ramát. 6. Keverőlapáttal gyengén, apránként keverd a masszába a mogyoróliszttel elkevert lisztet. 7. Vajazott- lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntsd a tésztát. 8. Süsd a tortát kb. 40 percig.
Töltsd a fehérpiskótát bármilyen krémmel. A képeken Párizsi csokoládékrémmel vannak töltve a torták. A szív alakú torta Párizsi csokoládékrémmel van burkolva és díszítve is, a kör alakú marcipánnal van burkolva, s díszítve. Az roletti ostyával díszített és szórócukorral dekorált tortába vanília krémet töltöttünk.
|
|
|
|
|