Nagymamám grillázstortája Hozzávalók: egy előre megsütött-, vagy vásárolt piskóta, és a krém.
Krém készítése: Fél liter tejet, vaníliát, 2 evőkanál lisztet felfőzni. Kikeverni 20 dkg vajat vagy Rámát, 20 dkg cukorral, majd a langyos krémmel összekeverni.
Grillázs: 12 dkg cukrot megolvasztani, 7 dkg vagdalt mogyorót vagy diót beletenni, vajazott sütőpapírra kiborítani. Ha kihűlt, mozsárban megtörni, nem túl finomra. (Ezt szórjuk majd a megkent piskótába, s a tetejére, és az oldalára.)
A piskótát vágd háromfelé, majd kend meg egymás után a rétegeket a fehér krémmel, s szórj rá grillázst! A maradék krémmel kend meg a torta tetejét, és az oldalát, majd szórd meg a grillázzsal!
A piskótát érdemes előző nap megsütni, az ünnepnapon krémezni, s a tálalás előtt legfeljebb 1-2 órával díszíteni. Fogyasztásig hűtőben tárolni!
|
|
|
|
|