ZSÚRJÁTÉKOK.hu

Nagymamám grillázstortája recept - Grillázstorta

szülinapi grillázstorta

Nagymamám grillázstortája

Hozzávalók: egy előre megsütött-, vagy vásárolt piskóta, és a krém.

Krém készítése:
Fél liter tejet, vaníliát, 2 evőkanál lisztet felfőzni.
Kikeverni 20 dkg vajat vagy Rámát, 20 dkg cukorral, majd a langyos krémmel összekeverni.

Grillázs: 12 dkg cukrot megolvasztani, 7 dkg vagdalt mogyorót vagy diót beletenni, vajazott sütőpapírra kiborítani. Ha kihűlt, mozsárban megtörni, nem túl finomra.
(Ezt szórjuk majd a megkent piskótába, s a tetejére, és az oldalára.)

A piskótát vágd háromfelé, majd kend meg egymás után a rétegeket a fehér krémmel, s szórj rá grillázst! A maradék krémmel kend meg a torta tetejét, és az oldalát, majd szórd meg a grillázzsal!

A piskótát érdemes előző nap megsütni, az ünnepnapon krémezni, s a tálalás előtt legfeljebb 1-2 órával díszíteni. Fogyasztásig hűtőben tárolni!


 

Facebook

Pin It email