Raffaelló golyók Hozzávalók: 12 dkg cukor, 0,75 dl víz, 12 dkg Margarin, 18 dkg tejpor, 5 dkg kókuszreszelék + hántolt mandula a golyók közepébe (kb. 45 db.), és kókuszreszelék a hempergetéshez. Főzzünk szirupot a cukorból és a vízből. Ezután keverjük habosra a Margarint, majd keverjük bele a tejport és a kókuszreszeléket. Majd keverjük hozzá a masszához a kihűlt cukorszirupot. A mandulákat egy percre forrásban lévő vízbe rakjuk, ezután könnyen ki tudjuk nyomkodni a barna héjából a szemeket. Amíg ezzel foglalatoskodunk, addig a kókuszos masszát hűtőszekrénybe tesszük, hogy formázható állagot kapjon. Amint kellemes anyagú a krémünk, gyárthatjuk is a golyókat. Mindegyik golyó közepébe egy szem mandulát nyomunk, s kókuszreszelékbe hempergetjük. Bonbonos kapszlikban tálalhatjuk.
|
|
|
|
|