Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 20 dkg Margarin, 10 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 1 csomag vanillincukor, 1 citrom reszelt héja.
Keverd össze a lisztet, sütőport, porcukrot, vanillincukrot és a citromhéjat. Morzsold bele a Margarint, végül add hozzá a tojássárgáját, s jól dolgozd össze.
Letakarva tedd minimum egy órát a hűtőbe.
Lisztezett deszkán nyújtsd ki kb. fél cm vastagra, majd a tetszőleges formával szaggasd ki a tésztát.
Sütőpapírral bélelt tepsikben, előmelegített sütőben 170 fokon, kb. 8 percig süsd a sütiket.
Díszítsd csokival, cukorkákkal, vagy csak szórd meg vaníliás porcukorral.
A gyerekek is szívesen díszítik saját fantáziájuk szerint.
Farsangi szemüveg süti, pereckiszúróval
Az Omlós linzer receptje szerint elkészített tészta, perec formájú kiszúróval szaggatva.
Szúrd ki a sütiket pereckiszúróval, vágd ki a perecből a fölső részt, s az így kialakított formákat kicsit meghajlítva, szemüveg alakot kapsz.
Sütőpapírral bélelt tepsikben, előmelegített sütőben 170 fokon, kb. 8 percig süsd a sütiket.
Díszítés: keverj össze porcukrot egy kis vízzel, hogy tejfölsűrűségű mázat kapjál! Ezzel tudod felragasztani a kis cukordíszeket.
Bohóc kekszek
Az Omlós linzer receptje szerint elkészített tészta, fagyi formájú kiszúróval szaggatva.
Díszítés: keverj össze porcukrot egy kis vízzel, hogy tejfölsűrűségű mázat kapjál! Ezzel tudod felragasztani a kis cukordíszeket.