Keksz Hozzávalók: 250 g margarin, 125 g porcukor, 2 narancs reszelt héja, 2 tojás, 125 g kukorica keményítő, 300 g liszt, 1 kiskanál sütőpor.
Robotgéppel vagy rugós kanállal keverd habosra a tojásokat és a cukrot. Keverd hozzá a narancshéjat és a szobahőmérsékletű margarint. Tedd hozzá, a keményítőt, s a sütőporral elkevert lisztet. Gyúrd össze a tésztát. Ha kicsit lágy, tedd be a hűtőbe pihenni, vagy tegyél hozzá még egy kis lisztet.
Ezt a tésztát formázhatod kedved szerint. Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 15 perc alatt sül meg.
A képen látható virág elkészítése: Színezz meg ételfestékkel hétszer 80 g tömegű tésztát, majd sodord szilikon lapon a tenyereddel vékony rudakká azokat. Állítsd össze a tésztát a kép alapján, a tésztacsíkokat kissé összenyomva, majd hengergetve. (Ezután ketté lehet vágni a hengert, ha vékonyítani szeretnél rajta néhány sodrással.) Színezz meg, majd nyújts téglalap alakúra egy kb. 200 g tömegű tésztát, majd ebbe burkold bele, a vékony rudakból álló hengert. Apró cukorkába még meghempergetheted, azután alufóliába csomagolva tedd a mélyhűtőbe kb. 30 percre. Ezután tudod szépen szeletelni éles késsel, majd sütni.
|
|
|
|
|