Hozzávalók: 80 g tojásfehérje, 240 g porcukor, 1 teáskanálnyi ecet.
1.Tegyél fel egy nagyobb lábasban kb. két ujjnyi vizet melegíteni.
2.Egy kisebb lábasban, vagy tálban, - ami ráillik a nagy lábasra - , tedd bele a kimért porcukrot, tojásfehérjét és ecetet.
3. Keverd össze a hozzávalókat egy kanállal.
4. Zárd el a forrásban lévő vizet, s tedd rá a tálat a gőzölgő fazékra.
5. Verd kemény habbá a keveréket a legmagasabb fokozaton, 6 percig, míg olyan szilárd lesz, hogy a habverőn szépen megtartja magát.
6. Tedd nyomózsákba a masszát (vagy kis zacskóba, aminek levágod a csücskét), s sütőpapírral bélelt tepsikre nyomj cseppeket, csókokat, karikákat.
7. 70 fokos, előmelegített, légkeveréses sütőben, kb. 1-1,5 órán keresztül szárítsd!
Ebből az adagból 2 tepsinyi sűrűn nyomott kis habcsók lesz. Akkor tökéletes, ha könnyen lejön a sütőpapírról, s a belseje is ropogós.