Nagyon egyszerű, gyors, és csodásan finom recept.
Hozzávalók: 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg tejcsokoládé, cornflakes vagy gabonapehely, vagy rizspehely.
15 dkg csokoládét olvassz fel vízgőz felett. Amint felolvadt a csoki, rögtön vedd le a tálat a gőzről, s keverd bele a maradék 5 dkg csokit, olvadásig.
Ezután keverj hozzá annyi gabonapelyhet, amennyit felvesz. A legjobb, ha apránként öntöd, közben kevergeted, hogy bevonja a csoki a ropogós szemeket.
Sütőpapírral bélelt tálcára, vagy szilikon bonbon formába adagoljál két kiskanállal kis halmokat.
Rövid idő alatt megdermednek a finomságok szobahőmérsékleten, de ha csak pár perced van a tálalásig, akkor tedd hűtőszekrénybe.
Bonbonos kapszlikban tálalhatod, de ha az nincs otthon, s csak egy kistányérra rakod, akkor is nagy sikere lesz.