ZSÚRJÁTÉKOK.hu

Otthoni születésnapi zsúr előkészületek - tombola

szülinapi zsúr tombola

Tombola

Mindig örülnek a kis vendégek, ha valamit hazavihetnek a zsúrból. Természetesen a saját maguk által készített kézműves munkákat hazavihetik, de boldogok, ha más „zsákmányt” is begyűjthetnek. Ennek legnépszerűbb formája a tombola. Ezeket az ajándékokat mindig a zsúr vége felé oszd ki, nehogy elveszítsék, ill. elfelejtsék, hova tették le.

Játszhattok csak simán tombolát: megjelölöd az előre becsomagolt ajándékokat számmal vagy rajzzal, s ugyenezeket a kis jeleket egy-egy papírdarabkára is felrajzolod. A papírkákat beteszed pl. egy sapkába. Amikor eljön a tombolaidő, előveszed a sapkát, s minden gyermek húz egy cetlit, majd a szülinapos kiosztja a megfelelő ajándékot. Arra mindig figyelj, hogy kb. azonos értékű csomagocskákat készíts! Természetesen a gyerekek cserélgethetnek is a bontogatás után.

Ha nem szeretnél tombolázni, vagy nem marad időtök rá, akkor csak a zsúr végén adjátok át a búcsúzó vendégnek az ajándékot. Ha előre így tervezed, akkor egyforma kis csomagokat is összeállíthatsz, hiszen nem lesz lehetőség csereberére.

Pl.: rágógumi, szappanbuborék fújó, olvadós rágó, hajcsat, hajgumi, hegyező, radír, ceruza, matrica, tetoválás, csokika, cukorka, nyalóka, kislabda…

Készíthetsz óriás szaloncukor-tombolát a gyerekeknek: vécépapír gurigát tölts meg kis meglepetésekkel, majd csomagold be színes papírba vagy csomagolópapírba, úgy hogy cukorka formájú legyen. A két végét kössed meg szalaggal.

Játszhatjátok úgy is a tombolát, hogy minden játék-, vagy a nehezebb játékok végén az ügyes gyerekek (mindenki) húzhatnak mindig egy-egy tombolajegyet, s ezeket gyűjtögetik. A zsúr végén előveszitek az előre felszámozott ajándékokkal teli kosarat, s sorsoltok. Kihúzzátok egymás után a kis ajándékokat, egyik gyermek felolvassa a számot, s várjátok a „gazdája” jelentkezését. (Ebben az esetben nem kell becsomagolgatni a kis játékokat, csak megszámozni, vagy jelekkel ellátni.)

Készülj vigaszdíjjal is, ha esetleg valakinek nem jutna tombola!

 

Facebook

Pin It
email