ZSÚRJÁTÉKOK.hu

Törökmogyorós fehérpiskóta torta

Törökmogyorós fehérpiskóta torta

Törökmogyorós fehérpiskóta torta

Hozzávalók: 9 db tojásfehérje (360 g), 240 g porcukor, 120 g puha Rama, 120 g finomliszt, 120 g törökmogyoró liszt vagy darált törökmogyoró.

1.    Mérd ki a hozzávalókat.
2.    Verd fel habverővel keményre a tojásfehérjéket.
3.    Kapcsold be a sütőt 180 fokra.
4.    Kanalanként adagold a porcukrot, s keverd habverővel a kemény fehérjéhez.
5.    Habverővel keverd bele a puha Ramát.
6.    Keverőlapáttal gyengén, apránként keverd a masszába a mogyoróliszttel elkevert lisztet.
7.    Vajazott- lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntsd a tésztát.
8.    Süsd a tortát kb. 40 percig.

Töltsd a fehérpiskótát bármilyen krémmel. A képeken Párizsi csokoládékrémmel vannak töltve a torták. A szív alakú torta Párizsi csokoládékrémmel van burkolva és díszítve is, a kör alakú marcipánnal van burkolva, s díszítve. Az roletti ostyával díszített és szórócukorral dekorált tortába vanília krémet töltöttünk.


 

Facebook

Pin It
email