Máktorta Hozzávalók: 1 bögre mák, 1 bögre cukor, 1 bögre liszt, 1 bögre tej, 2 db tojás, 10 dkg Margarin, 1 zacskó sütőpor, pici fahéj. - Robotgéppel keverd habosra a tojásokat a cukorral, és a puha Margarinnal. (Kapcsold be a sütőt!)
- Keverd hozzá apránként felváltva a sütőporos lisztet és a tejet.
- Keverd hozzá a mákot és a fahéjat.
- Öntsd a masszát vajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt ) tortaformába.
- Süsd a tortát 170 fokon tűpróbáig.
- Ha szép magasra nőtt, vágd két részre, s kenj bele lekvárt.
- Ha kihűlt, díszítheted a tetejét cukormázzal, marcipánnal, csokival, vagy csak tejszínhabbal a tálalás előtt.
|
|
|
|
|