ZSÚRJÁTÉKOK.hu

Mákos vaníliás habos torta

Mákos vaníliás habos torta

Mákos-vanília krémes-habos torta

A torta 22cm-es formában készült.

Tészta:

1 bögre liszt
fél csomag sütőpor
ízlés szerint cukor vagy édesítő
fél bögre mák (egész vagy darált, mindkettővel jó)
1,5 dl olaj
1,5 dl tej
1 db tojás
1 csipet só

Krém:
1 csomag vaníliás pudingpor
3dl tej
cukor ízlés szerint
1 tojás sárgája
1ek teavaj

Hab:
1 kis doboz hulala tejszín, ízlés szerint cukor vagy édesítő

A tésztához a hozzávalókat összekeverjük egy tálban, lágy krémes állagú tésztát kell kapnunk. Ha ez kész, vajazott-lisztezett formába öntjük és 180 fokon sütjük tűpróbáig.

A krémhez 1dl tej híjján a többit feltesszük melegedeni. A maradék 1dl tejben kikeverjük a pudingport, a tojás sárgáját és a cukrot. Ha forró a tej, ezt a keveréket belecsurgatjuk óvatosan, majd elzárjuk a gázt. Vigyázzunk, a tojás sárgája ki ne csapódjon. Legvégén pedig beletesszük a vajat és simára, fényesre keverjük.

Tésztát is és a krémet is hagyjuk kihűlni. Ha már hideg, akkor a tésztára rátöltjük a krémet, a habot keményre verjük ízlés szerint édesítjük majd rákenjük a krémre.

Tetejét ízlés szerint díszíthetjük, akár darált mákkal, formákat, számokat kivágva.
Erre a tortára karamell díszítés került.


 

Facebook

Pin It
email