Mákos-vanília krémes-habos torta A torta 22cm-es formában készült.
Tészta:
1 bögre liszt fél csomag sütőpor ízlés szerint cukor vagy édesítő fél bögre mák (egész vagy darált, mindkettővel jó) 1,5 dl olaj 1,5 dl tej 1 db tojás 1 csipet só
Krém: 1 csomag vaníliás pudingpor 3dl tej cukor ízlés szerint 1 tojás sárgája 1ek teavaj
Hab: 1 kis doboz hulala tejszín, ízlés szerint cukor vagy édesítő
A tésztához a hozzávalókat összekeverjük egy tálban, lágy krémes állagú tésztát kell kapnunk. Ha ez kész, vajazott-lisztezett formába öntjük és 180 fokon sütjük tűpróbáig.
A krémhez 1dl tej híjján a többit feltesszük melegedeni. A maradék 1dl tejben kikeverjük a pudingport, a tojás sárgáját és a cukrot. Ha forró a tej, ezt a keveréket belecsurgatjuk óvatosan, majd elzárjuk a gázt. Vigyázzunk, a tojás sárgája ki ne csapódjon. Legvégén pedig beletesszük a vajat és simára, fényesre keverjük.
Tésztát is és a krémet is hagyjuk kihűlni. Ha már hideg, akkor a tésztára rátöltjük a krémet, a habot keményre verjük ízlés szerint édesítjük majd rákenjük a krémre.
Tetejét ízlés szerint díszíthetjük, akár darált mákkal, formákat, számokat kivágva. Erre a tortára karamell díszítés került.
|
|
|
|
|