Gesztenyetorta Hozzávalók: fél kg gesztenyepüré, 6 db tojás, 6 evőkanál porcukor, 5 dkg reszelt étcsokoládé vagy egy kis kakópor, pici rumaroma (elhagyható) - Robotgéppel keverd habosra a tojások sárgáit, a cukorral.
- Keverd hozzá a csokit, a krumplinyomón áttört gesztenyepürét és a rumaromát. (Kapcsold be a sütőt!)
- Óvatosan, kanállal forgasd bele a felvert tojásfehérjéket.
- Öntsd a masszát vajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tortaformába.
- Előmelegített sütőben,(légkeverésen) 180 fokon süsd kb. 40 percet. - Fél óráig ne nyisd ki a sütőajtót!
- Ha kihűlt, díszítheted a tetejét olvasztott csokival, porcukorral, vagy csak tejszínhabbal a tálalás előtt.
|
|
|
|
|