ZSÚRJÁTÉKOK.hu

Gesztenyetorta recept - Gesztenye torta

szülinapi gesztenyetorta

Gesztenyetorta

Hozzávalók: fél kg gesztenyepüré, 6 db tojás, 6 evőkanál porcukor, 5 dkg reszelt étcsokoládé vagy egy kis kakópor, pici rumaroma (elhagyható)

  1. Robotgéppel keverd habosra a tojások sárgáit, a cukorral.
  2. Keverd hozzá a csokit, a krumplinyomón áttört gesztenyepürét és a rumaromát. (Kapcsold be a sütőt!)
  3. Óvatosan, kanállal forgasd bele a felvert tojásfehérjéket.
  4. Öntsd a masszát vajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tortaformába.
  5. Előmelegített sütőben,(légkeverésen) 180 fokon süsd kb. 40 percet. - Fél óráig ne nyisd ki a sütőajtót!
  6. Ha kihűlt, díszítheted a tetejét olvasztott csokival, porcukorral, vagy csak tejszínhabbal a tálalás előtt.

 

Facebook

Pin It
email