Tejszínes ropogós Hozzávalók: 25 dkg liszt, 15 dkg tejszín, 15 dkg hideg vaj. Tetejére: 1 tojás sárgája, 1 evőkanál vízzel elkeverve, jégcukor vagy szórócukor.
A lisztet szitáld egy tálba, majd öntsd bele a tejszínt, s keverd össze. A vajat kis darabokban add hozzá, majd néhány mozdulattal gyúrd össze a tésztát. Fóliába csomagolva 1 órára tedd a hűtőbe. Fél cm vastagra nyújtsd ki a tésztát, majd formázd kiszúróval. Kend meg a tojássárgájával, majd szórd meg jégcukorral. 180 fokon süsd, míg picit megpirul a teteje. kb. 18-20 perc. Nekünk 35 darab szív forma jött ki ebből az adagból. Ne számíts egy édes süteményre, hiszen ez nem különösebben édes, csak a díszítés rajta. A tésztájában nincsen cukor.
|
|
|
|
|