ZSÚRJÁTÉKOK.hu

Édes süti receptek - Nyomdázható keksz

Nyomdázható keksz

Nyomdázható keksz

Hozzávalók: 25 dkg méz, 1 lapos mokkáskanálnyi őrölt fahéj, fél lapos mokkáskanálnyi őrölt szegfűszeg, fél lapos mokkáskanálnyi gyömbérpor, három friss narancs reszelt héja, 30 dkg Ráma, 3 db tojás, 30 dkg cukor, 1 kg liszt, 2 lapos teáskanálnyi szódabikarbóna.


A mézet és a fűszereket összefőzzük, hozzátesszük a Rámát, majd kavargatva langyosra hűtjük.
A tojásokat robotgéppel felverjük, majd a cukorral is verjük kicsit.
A lisztbe keverjük el a szódabikarbónát.
Robotgéppel keverjük kb. egy percig a cukros masszánkhoz a mézes, fűszeres, Rámás folyadékot.
Ezután öntsük bele a szódabikarbónás lisztet, s gyúrjuk össze a tésztát.
Egy ragacsos masszát kapunk. Egy éjjel hagyjuk letakarva állni a hűtőben, másnapra olyan állaga lesz, hogy lisztezni sem kell a nyújtáskor, nem fog ragadni.
Jól átgyúrjuk, majd kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, s szaggatjuk.
160 fokon, előmelegített, légkeveréses sütőben, aranysárgára sütjük.

Egyszerű otthon található gyereknyomdát használhatunk.


 

Facebook

Pin It
email