ZSÚRJÁTÉKOK.hu

Édes süti receptek - Mézeskalács

Mézeskalács

Mézeskalács keksz

Hozzávalók: 30dkg liszt, 10dkg cukor, fél csomag sütőpor, 1 tojás, 1dl méz, 12dkg margarin, 1tk mézeskalács fűszerkeverék, vagy kis fahéj, szegfűszeg, reszelt narancshéj

Először a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd jöhet a tojás, a méz és a picit megolvasztott margarin. Addig gyúrjuk, míg egynemű, illatos, rugalmas, lágy tésztát nem kapunk. Ha keménynek találjuk a tésztát margarinnal vagy egy pici tejjel tudjuk puhítani.
Ha összeállt, kinyújtjuk kb. fél cm vastagra és kiszaggatjuk kedvünk szerint.
Sütés előtt is díszíthetjük szóró cukorral, dekor gyöngyökkel, enyhén belenyomva a tésztába.
180fokos sütőben 5-10perc alatt megsütjük. Vigyázzunk nehogy túlsüssük, mert akkor kemény lesz.

Ha kihűlt díszíthetjük cukormázzal, színes mázakkal ízlés szerint.


 

Facebook

Pin It
email