Mézes pusszancs Hozzávalók: 220 g cukor, 2 db tojás, 6 dkg Margarin, pici őrölt fahéj, pici tört szegfűszeg (elhagyható), 10 dkg szódabikarbóna, 120g forró méz, fél kg liszt.
Robotgéppel habosra keverjük a hozzávalókat, majd belegyúrjuk a lisztet. Pihenni hagyjuk a hűtőben, min.1 órát, de több napot is lehet. Lisztezett deszkán néhány mozdulattal hengereket sodrunk. Ebből késsel kb. egyforma darabkákat vágunk, s sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.(A szódabikarbóna miatt szépen megdagadnak a pusszancsok, így ne tegyük közel egymáshoz azokat!) Sütőt bekapcsoljuk, s 10 perc melegítés után lehet sütni felső lángon, 150 fokon, 3-4 perc. (a formák vastagságától és nagyságától függően). Felvert egész tojással meg lehet kenni sütés előtt, akkor jó fényesek lesznek. Ha világosbarnára sül, akkor puhább, de picit sötétebben szebb.
|
|
|
|
|