ZSÚRJÁTÉKOK.hu

Édes süti receptek - Mese almás

Mese almás

Mese almás

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg cukor, 15 dkg Rama, 1 kis pohár tejföl, 1 tojás, fél csomag sütőpor, csipet só, 2 evőkanál zsemlemorzsa

Töltelék: 1 kg alma, cukor, fahéj ízlés szerint, 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: A tésztához való alapanyagokat egy tálba helyezzük, és egy könnyen gyúrható, lágy tésztát készítünk belőle.
Az almát közben nagylyukú reszelőn lereszeljük, cukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal ízesítjük.
A tésztát ketté vesszük, kinyújtjuk tepsi méretűre, (ez a mennyiség egy kisebb tepsibe elegendő, vagy a klasszikus pite formában is készíthetjük) és a kivajazott, lisztezett tepsibe terítjük a kinyújtott tésztát. Vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával.
Erre halmozzuk a kinyomkodott, ízesített reszelt almát és egyenletesen szétosztjuk azt a tésztán. Majd kinyújtjuk a tészta másik felét, és az alma tetejére igazítjuk.
Villával megszurkáljuk, tojással lekenjük, tetejét egy kis kristálycukorral és fahéjjal megszórjuk, majd az előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük.


 

Facebook

Pin It
email