Kókuszos tallér Hozzávalók: 240g liszt, 120g kókuszreszelék, 120g cukor, 1 púpos teáskanál sütőpor, 1 csipet só, 120g puha Ráma, 2 db tojássárgája, kb. 1 dl tej. (szórócukor)
Mérd ki a hozzávalókat! 1. Egy tálban keverd össze egy kanállal a lisztet, a kókuszreszeléket, a cukrot, a sütőport és a sót. 2. Add hozzá a puha vajat, a tojássárgákat és a tejet, majd kézzel dolgozd össze. 3. Fedd le a tálat folpackkal, majd tedd be a hűtőszekrénybe, hogy a vajjal megdermedve kicsit megkeményedjen a tészta. Kb. fél óra. 4. Sütőpapírral bélelt sütőlemezekre formálj golyókat a tésztából, majd villával lapítsd le. Szórd meg színes szórócukorral. 5. Ebből az adagból kb. 18-20 darab nagyobbacska korong lesz. 6. 180°C-ra előmelegített sütőben süsd kb.10 percig.
|
|
|
|
|