ZSÚRJÁTÉKOK.hu

Édes süti receptek - Habcsók

habcsók

Habcsók

Hozzávalók: 80 g tojásfehérje, 240 g porcukor, 1 teáskanálnyi ecet.

1.Tegyél fel egy nagyobb lábasban kb. két ujjnyi vizet melegíteni.

2.Egy kisebb lábasban, vagy tálban, - ami ráillik a nagy lábasra - , tedd bele a kimért porcukrot, tojásfehérjét és ecetet.

3. Keverd össze a hozzávalókat egy kanállal.

4. Zárd el a forrásban lévő vizet, s tedd rá a tálat a gőzölgő fazékra.

5. Verd kemény habbá a keveréket a legmagasabb fokozaton, 6 percig, míg olyan szilárd lesz, hogy a habverőn szépen megtartja magát.

6. Tedd nyomózsákba a masszát (vagy kis zacskóba, aminek levágod a csücskét), s sütőpapírral bélelt tepsikre nyomj cseppeket, csókokat, karikákat.

7. 70 fokos, előmelegített, légkeveréses sütőben, kb. 1-1,5 órán keresztül szárítsd!

Ebből az adagból 2 tepsinyi sűrűn nyomott kis habcsók lesz. Akkor tökéletes, ha könnyen lejön a sütőpapírról, s a belseje is ropogós.


 

Facebook

Pin It
email