ZSÚRJÁTÉKOK.hu

Édes süti receptek - Gyümölcsrizs

Gyümölcsrizs

Gyümölcsrizs

Hozzávalók: 30 dkg rizs, 4 dl víz, 1 liter tej, 3 csomag vanillincukor, 5 dkg vaj vagy Ráma, egy fél citrom héja, 10 dkg cukor, 3 dl habtejszín, gyümölcs, esetleg csoki.

  1. Mosd át a rizst meleg vízben.
  2. Tedd fel főni a rizst a 4 dl vízben.
  3. Amint magába szívta a vizet, öntsd hozzá a tejet.
  4. Add hozzá a vajat, vanillincukrot, s a citromhéjszeleteket. (Krumplihámozóval megfelelő szeleteket vághatsz.)
  5. Ha már jól felforrt, pár perc múlva húzd le a tűzről, fedd le a fazék tetejével, s egy konyharuhával.
  6. Tedd a fazekat langyos sütőbe, vagy a tűzhely szélére, vagy időnként gyújts alá pici lángot, vagy elektromos sütőnél 1-es fokozatot, hogy a rizs a saját gőzében puhuljon meg. Közben villával néha keverd át!
  7. Darabold föl a gyümölcsöt és a csokit!
  8. Ha a szemek teljesen megduzzadtak, a nedvesség mind elfőtt, lehet még kevés tejet aláönteni. (A rizs minőségétől függ.)
  9. Keverd hozzá a cukrot!
  10. Vadászd ki a citromhéjakat!
  11. Ha teljesen kihűlt a tejberizs, verd fel a tejszínt habbá, s óvatosan forgasd bele.
  12. Egy szép üvegtálba rétegesen rakd le a rizst a gyümölcsökkel.

Tetejét tálalás előtt díszítsd gyümölcsdarabokkal, és akár tejszínhabbal is.


 

Facebook

Pin It
email