ZSÚRJÁTÉKOK.hu

Édes süti receptek - Gesztenyés keksztekercs

Gesztenyés keksztekercs

Gesztenyés keksztekercs

Hozzávalók: keksztekercs: 500g darált keksz, 1ek kakaópor, cukor ízlés szerint, tej (amennyit felvesz a massza), töltelék: 250g gesztenyemassza, fél csomag főzés nélküli vaníliás krém, cukor ízlés szerint

  1. A keksztekercs alapanyagait egy jól gyúrható "tésztává" gyúrjuk, majd kinyújtjuk, hogy fel lehessen tekerni.
  2. A töltelékhez a gesztenyemasszát egy tálban összenyomkodjuk, a főzés nélküli vaníliakrémet hozzáadjuk, cukorral ízlés szerint édesítjük.
  3. A kinyújtott kekszes tészán elkenjük a tölteléket egyenletesen, majd feltekerjük.
  4. A tekercs tetejére szórhatunk egy kis kókuszreszeléket díszítésként (akár a töltelékbe is tehetünk egy kevés kókuszreszeléket).
  5. Ha kész, azonnal fogyasztható :) hűtőben tárolva sokáig eláll, és ha megdermed, könnyebben tudjuk szelni is.

 

Facebook

Pin It
email