Gesztenyés keksztekercs Hozzávalók: keksztekercs: 500g darált keksz, 1ek kakaópor, cukor ízlés szerint, tej (amennyit felvesz a massza), töltelék: 250g gesztenyemassza, fél csomag főzés nélküli vaníliás krém, cukor ízlés szerint - A keksztekercs alapanyagait egy jól gyúrható "tésztává" gyúrjuk, majd kinyújtjuk, hogy fel lehessen tekerni.
- A töltelékhez a gesztenyemasszát egy tálban összenyomkodjuk, a főzés nélküli vaníliakrémet hozzáadjuk, cukorral ízlés szerint édesítjük.
- A kinyújtott kekszes tészán elkenjük a tölteléket egyenletesen, majd feltekerjük.
- A tekercs tetejére szórhatunk egy kis kókuszreszeléket díszítésként (akár a töltelékbe is tehetünk egy kevés kókuszreszeléket).
- Ha kész, azonnal fogyasztható :) hűtőben tárolva sokáig eláll, és ha megdermed, könnyebben tudjuk szelni is.
|
|
|
|
|