ZSÚRJÁTÉKOK.hu

Édes süti receptek - Csokoládés kuglóf

Csokoládés kuglóf, édes sütemény receptek képekkel.

Csokoládés kuglóf

Hozzávalók:
a kevert tésztához: 125 ml tej, 50 g tejcsokoládé, 2 evőkanál kakaópor; 250 g vaj vagy margarin, 180 g cukor, 4 tojás, 250g liszt, 3 csapott teáskanál sütőpor.
díszítéshez: 150-200 g tejcsokoládé, (szórócukor).

A tejet egy kis edényben forrald fel, majd vedd le a tűzről, s jól keverd el benne a csokoládét és a kakaót. Hagyd hűlni!
A margarint a keverőgép legmagasabb fokozatával keverd simára. A cukrot apránként hozzáadva folytasd a keverést, amíg egyenletes masszát nem kapsz.
A tojásokat tedd a masszához, egyenként kb. fél percig keverd.
A sütőporral elvegyített átszitált lisztet és a csokoládés tejet felváltva, kis adagokban, közepes fokozaton dolgozd bele.

A tésztát 22 cm átmérőjű, kikent, lisztezett (vagy szilikon) kuglófformába töltsd, tetejét simítsd el!

Előmelegített sütőben süsd a kuglófot 180 fokon, vagy 2-3-as fokozaton, kb. 60 percet.
Légkeveréses sütőnél előmelegítés nélkül 160 fokon, kb. 60 perc.

A kuglófot, miután megsült, 10 percig hagyd hűlni egy kicsit, majd borítsd süteményrácsra.
Vízgőz fölött felolvasztott csokoládéval díszítsd a kihűlt kuglófot.
Szórhatsz rá díszítő cukrokat.


 

Facebook

Pin It
email