ZSÚRJÁTÉKOK.hu

Édes süti receptek - Csokigyurma

Csokigyurma

Csokigyurma

Hozzávalók: 100 g csokoládé, 25 g méz  (műanyag tálca, papírtörlő)

Elkészítés: A mézet megmelegítem, a csokit felolvasztom gőz fölött. (vagy mikróban gyakran megkeverve) Összekeverem a két hozzávalót egy kiskanállal, majd kikaparom egy műanyag vágódeszkára. Ott a kanállal még gyúrom, amíg kicsit hűl. Ezután kézzel gyúrom, s nyomkodom ki belőle a nedvességet, amit egy papírtörlővel itatok fel időnként a tálcáról. Addig gyúrom, míg kellemesen formázhatóvá nem válik. Ekkor lehet vele dolgozni, de kicsit még nehezen, mert ragadós, csúszós. (képeken)          Ha folpackban vagy kis zacskóban beteszem néhány percre a hűtőbe, utána sokkal kellemesebb a gyurma állaga. Mint egy igazi gyurmáé! Érdemes a kész „műveket” sütőpapírra tenni, arról könnyebb leszedni, amikor el szeretnénk fogyasztani, vagy díszítenénk vele a süteményt vagy tortát.


 

Facebook

Pin It
email