ZSÚRJÁTÉKOK.hu

Édes süti receptek - Banánnyalóka

Banánnyalóka

Banánnyalóka

Hozzávalók: nem túlérett banánok, vékony fa- vagy műanyag spatulák ( műanyag kiskanál nyele is tökéletes), méz, színes szórócukor, tordara, darált mogyoró, kókuszreszelék, csokoládé reszelék…

Elkészítés: 1. Vágd félbe a banánokat, s szúrj mindegyikbe egy spatulát.
                      2. Önts egy kis mézet egy tányérra, majd kend be a banánt vele.
                      3. Hengergesd meg a banánt, a tetszőleges bevonatban.
                      4. Helyezd nagy lapos tányérra a „nyalókát”.
                      5. Sorban a többi banánt is kend, hengergesd, és tedd a tányérra.
Izgalmasabb a nyalóka, ha fél órára mélyhűtőbe teszed. (Ilyenkor alufóliával takart tányérra rendezd a nyalókákat, s úgy hűtsd le.)
Ha teljesen lefagyasztod a nyalókákat, akkor fogyasztás előtt 2 órával vedd ki a mélyhűtőből!


 

Facebook

Pin It
email