Banánnyalóka Hozzávalók: nem túlérett banánok, vékony fa- vagy műanyag spatulák ( műanyag kiskanál nyele is tökéletes), méz, színes szórócukor, tordara, darált mogyoró, kókuszreszelék, csokoládé reszelék…
Elkészítés: 1. Vágd félbe a banánokat, s szúrj mindegyikbe egy spatulát. 2. Önts egy kis mézet egy tányérra, majd kend be a banánt vele. 3. Hengergesd meg a banánt, a tetszőleges bevonatban. 4. Helyezd nagy lapos tányérra a „nyalókát”. 5. Sorban a többi banánt is kend, hengergesd, és tedd a tányérra. Izgalmasabb a nyalóka, ha fél órára mélyhűtőbe teszed. (Ilyenkor alufóliával takart tányérra rendezd a nyalókákat, s úgy hűtsd le.) Ha teljesen lefagyasztod a nyalókákat, akkor fogyasztás előtt 2 órával vedd ki a mélyhűtőből!
|
|
|
|
|