Répatorta Hozzávalók: 6 dkg liszt, 4 db tojás, 20 dkg porcukor, 30 dkg darált dió, 30 dkg reszelt sárgarépa, 1 narancs lereszelt héja, fél zacskó sütőpor, 1 lapos teáskanál fahéj, 1 csipet só. - Robotgéppel keverd habosra a tojások sárgáit, a cukorral. - (Kapcsold be a sütőt!)
- Keverd hozzá a répát, a sütőporos lisztet, a diót, a fahéjat, a sót és a narancshéjat.
- Óvatosan, kanállal forgasd bele a felvert tojásfehérjéket.
- Öntsd a masszát vajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tortaformába.
- Süsd a tortát 180 fokon, előmelegített sütőben kb. 45 percig.
- Ha kihűlt a torta, cukormázzal, s kis marcipánrépákkal díszítheted.
Nincsen répa íze a tortának. :)
Cukormáz: 15 dkg átszitált porcukrot, 2 evőkanál frissen facsart, leszűrt narancslével keverd simára.
|
|
|
|
|