ZSÚRJÁTÉKOK.hu

Csoda finom csokis csokitorta - csokitorta

szülinapi csoda finom csokis csokitorta

Csodafinom csokis csokitorta

Csokis piskóta Varga Gábor receptje szerint.

Kedvenc csokikrém: 1 csomag csokis pudingpor, 3 dl tej, 5 evőkanál cukor, 2 csomag vanillincukor, 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 20 dkg margarin, 10 dkg csokoládé, + 1 csomag Dr.Oetker Kávés-Csokoládés krémpor, 230 ml tej
  1. A pudingport csomómentesen keverd el a tej felével, a cukorral, vanillincukorral, és a kakaóporral.
  2. Keverd hozzá a maradék 1,5 dl tejet.
  3. Ezt főzd sűrűre, majd lehúzva a tűzről, keverd hozzá a vajat és a csokit. Kicsit rásegíthetsz kézi habverővel, hogy selymesebb legyen a krém.
  4. Tedd félre hűlni, s keverd ki a krémport a 230 ml tejjel, kb. 2 perc alatt.
  5. Mindkét krémet tedd a hűtőszekrénybe, s kb. egy óra pihentetés után keverd össze.
  6. A piskótát vágd kettő vagy három karikába, töltsd meg a krém 2harmadával, majd a maradék mehet az oldalára és a tetejére.

A díszítő csokikkal kedved szerint variálhatsz.

A piskótát érdemes előző nap megsütni, az ünnepnapon krémezni, s a tálalás előtt legfeljebb 1-2 órával díszíteni. (A nápolyis csoki kicsit megszívja magát, ha sokáig áll a krémben.)

Amennyiben nem zsúrra vagy buliba készíted a tortát, hanem a családnak, úgy nyugodtan sütheted a piskótát fele mennyiségből. A krémből pedig hagyd el a krémporos adagot.


 
Pin It
email