ZSÚRJÁTÉKOK.hu

Bögrés Mákos sütemény

Bögrés Mákos sütemény

Bögrés mákos

Hozzávalók: 1 bögre mák, 1 bögre cukor, 1 bögre liszt, 1 bögre tej, 2 db tojás, 10 dkg Margarin, 1 zacskó sütőpor, pici fahéj.

Robotgéppel keverd habosra a tojásokat a cukorral, és a puha Margarinnal. Keverd hozzá apránként felváltva a sütőporos lisztet és a tejet. Keverd hozzá a mákot és a fahéjat. Öntsd a masszát vajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt ) kb. 35x25-ös mélyebb tepsibe. (Gáztepsibe dupla adagot készíts.) Süsd a tésztát 170 fokon előmelegített sütőben tűpróbáig. Ha szép magasra nőtt, kettévághatod, s kenhetsz bele egy réteg lekvárt. Ha kihűlt, díszítheted a tetejét cukormázzal, marcipánnal, csokival, cukorkákkal.


 

Facebook

Pin It
email